FR - NL - EN   
Scholen

Waar woonde de bekendste, Belgische surrealist? Hoe zag zijn appartement er uit? Waar schilderde hij? En hoe komt het dat we zo veel elementen uit zijn interieur terugvinden in zijn werken?

In het René Magritte Museum ontdekken de leerlingen alles over het dagelijkse leven van de schilder en ervaren ze zelf wat 'de poëzie van de alledaagsheid' betekent.

Het bezoek begint met het ontdekken van zijn appartement en de elementen die zijn oeuvre geïnspireerd hebben. Tijdens het bezoek aan de biografische tentoonstelling op de verdiepingen gaan de leerlingen dieper in op de intieme en creatieve wereld van de schilder en de surrealistische dichters. Dit gebeurt op een ludieke manier, aan de hand van een detectivespel.

De bezoeken zijn bedoeld voor schoolkinderen vanaf 8 jaar en kunnen aangepast worden naargelang het pedagogisch project van de leerkrachten.
Duur van het bezoek: 1u
Tarief: 6€/leerling
Contact: Lotte Beckwé of Marilyn De Cordier: 02 428 26 26


Workshop in de klas:


Het is mogelijk het bezoek van het museum met een workshop in de klas te combineren. De workshops, die door een plastisch kunstenaar verzorgd worden, maken de leerlingen vertrouwd met de wereld van de kunstenaar (zowel de echte als de fictieve). Ze leren ook hoe ze een poëtische dimensie aan doodgewone objecten kunnen geven. De workshops worden aanbevolen voor leerlingen van 8 tot 14 jaar.

Tarief :

Op school :
90€ per groep van 15 leerlingen (er wordt een actieve deelname van de leerkracht gevraagd indien het om een grote groep gaat) Duur: 2u30

Ter plaatse:
50€ per groep van 15 leerlingen. Duur: 1u.

MP3 project
De Brusselse Museumraad heeft een platform opgericht waar opnames van bezoekers in hun eigen taal beluisterd kunnen worden. Laat een surrealistische getuigenis van uw bezoek na !

Meer inlichtingen op: