FR - NL - EN   
Geleide bezoeken

De muren van het huis waren getuige van surrealistische, historische en fictieve feiten: de grens tussen de banaliteit van de echte en de ingebeelde wereld is heel subtiel in de alledaagsheid van de schilder. Onze gidsen doen deze unieke sfeer uit de tijd dat de surrealisten een zeer levendige avant-garde te Brussel waren, herleven.

Onze bezoeken richten zich tot individuele personen, families of culturele groepen.

Talen: FR, NL, ENG, DE, JAP, SP.

Om deze ervaring op de meest authentiek mogelijke manier te beleven en om het behoud van de plaats waarin het museum is opgericht, te garanderen, is de grootte van de groepen beperkt.

U heeft de keuze tussen verschillende formules voor uw geleid bezoek :


LANG BEZOEK (1u30) : 'MAGRITTE EN HET BELGISCH SURREALISME'

Deze bezoeken worden verzorgd door kunsthistorici en beschrijven de carrière van Magritte en de Belgische surrealistische groep. De bezoekers nemen echt een kijkje achter de schermen van het leven van de schilder.

Groepstarief (vanaf 10 personen): 11 €/ persoon

Bezoek beperkt tot max. 30 pers.


KORT BEZOEK (45 min.) : 'MAGRITTE IN HET ALLEDAAGSE'
Gegidste wandeling door het appartement van de schilder. De tentoonstelling op de verdiepingen wordt individueel bezocht met behulp van uitlegbladen. Naast haar voordelig tarief, is deze formule ook ideaal voor groepen die een druk programma in Brussel hebben uitgestippeld.
Groepstarief : 9 €/ persoon
Bezoek beperkt tot 30 pers.

BEZOEKEN A LA CARTE op aanvraag :

Een sympathiek uitje met vrienden? Het museum stelt een rondleiding voor in combinatie met een maaltijd in een plaatselijke brasserie in de Magritte-wijk.
Een activiteit als teambuilding? De openingsuren van het museum stellen zich flexibel op ten aanzien van uw werkritme: tussen 12u en 14u, in de late namiddag of ’s avonds.
Magritte ‘in private’. We kunnen het museum voor uw groep openstellen buiten de normale bezoekuren (op dinsdag of 's avonds).
Thematische bezoeken. De gidsen van het museum kunnen bezoeken verzorgen over bepaalde aspecten van Magritte, het Belgisch Surrealisme, de museumcollectie en van onze tijdelijke tentoonstellingen.

FORMULE LEZING+BEZOEK :
Een spreekbeurt in uw vereniging of cultureel centrum dient als inleiding op het museumbezoek.

WANDELING TE VOET (3u) : 'Brussel ten tijde van de Surrealisten'
Te voet nemen gidsen u mee in de sporen van Magritte en de Belgische Surrealisten te Brussel. Op het programma: bezoek aan het huis van de schilder, wandeling in zijn lievelingswijken, koffiepauze in een cafeetje dat door de Surrealistische groep werd bezocht.

RONDLEIDING IN HET ITALIAANS, OP AANVRAAG

La Casa-Museo Magritte apre le sue porte ai visitatori Italiani proponendo delle speciali visite guidate in lingua italiana. La Casa-Museo Magritte, situata in rue Esseghem 135 a Jette, è il luogo in cui René Magritte ha vissuto con sua moglie Georgette per 24 anni, creando un legame indissolubile tra creazioni artistiche e vita privata. Nella mattinata del 2 giugno avrete la possibilità di immergervi nell'atmosfera che ha ispirato il maestro del surrealismo e tracciarne il percorso artistico fra gli oggetti che lo hanno accompagnato nell'ideazione del suo linguaggio creativo.


Se siete interessati a seguire la nostra guida italiana sulle orme di René Magritte, non esitate a contattarci!
Sarà un interessante occasione di approfondimento sulla vita dell'artista, ma anche su un angolo nascosto della città, a completamento delle più classiche visite di Bruxelles.

 

Sono previste due visite durante la mattinata: la prima alle ore 10:15 e la seconda alle 11:15. La visita avrà una durata di 45 minuti per un costo di 9 euro a persona. La prenotazione è obbligatoria. Per riservare potete contattare il museo al seguente indirizzo di posta elettronica, oppure telefonare al numero 0032 (0) 2 428 26 26. 


Het Museum bezit een belangrijke collectie abstracte kunst die zich momenteel in Antwerpen bevindt. Ze biedt een breed overzicht van de abstracte kunst in België, zowel van de eerste generatie van de jaren 1920 als van de tweede generatie na 1945. Het is mogelijk deze collectie na afspraak te bezoeken met een gids voor een forfaitair bedrag van 250€ (groepen van max. 12 pers.)

Voor alle reserveringen, gelieve een mail te schrijven naar info@magrittemuseum.be met de nodige informatie (datum, uur, gegevens van de verantwoordelijke, aantal bezoekers). U kunt ook het formulier hieronder invullen en naar ons terugzenden.

U kunt ons contacteren per telefoon voor eender welke vraag omtrent de organisatie van een bezoek of voor een reservering voor grote groepen (> 40pers.): 0032 (0) 2 428 26 26.

NEW & for free! download your audio tour of the painter's flat via Cloudguide: www.cloudguide.me/get